vietnam airlines dreamliner

Sådan rejser du mest bæredygtigt

Menneskers rejsen overalt på kloden udgør et stort problem for vores bæredygtighed

Især flyrejserne er slemme.

En Boeing 747 – et af de mest anvendte fly – smider således over 200 tons CO2 ud i atmosfæren på en tur fra Island til New York på 7 timer. Endnu mere, når du også skal fra København til Island til at starte med.

Men det betyder selvfølgeligt ikke, at vi skal sidde stille hjemme og ingen steder i verden besøge.

Vi lister her tre muligheder i forhold til rundrejse og vurderer, hvor meget de hver og især udleder i forhold til hinanden:

Det bedste: Tog og bus

Offentlig transport vil altid være bedst, da du deler ruten, pladsen og de miljømæssige omkostninger med så mange andre.

Hvis du kan, så tag toget eller bussen ned på ferie. Hvor bus måske ikke er den mest behagelige eller elegante løsning, så er det europæiske tognet veludbygget.

Det gælder især fra byer som London til Paris, London til Bruxelles og Madrid til Barcelona, hvor store højhastighedsbaner tilbagelægger turene på få timer og derved gør det unødvendigt at have særligt mange flyruter netop her.

OK løsning: Bil

Din egen bil udleder også CO2. Det er dog blevet væsentligt bedre over de senere år. I de store danske byer, Aarhus og Købenavn især, ser du flere og flere små mikrobiler. Udover at være lempeligt beskattet af den danske stat udleder de ikke så meget CO2 som større biler og de kører langt på en liter benzin.

Hvis du skal ud at rejse, så er din bil, især hvis du fylder den op, en OK løsning.

Husk at gøre brug af tjenester som GoMore hvor muligt, så du både kan spare eller tjene penge samt gøre miljøet en tjeneste med ægte samkørsel.

Den værste: Fly

Flytrafikken er en kæmpe udfordring for vores miljø.

Heldigvis er der i transport- og flybranchen stort fokus på at skabe mere energieffektive fly, der flyver længere på mindre brændstof. Boeings Dreamliner – videoen herunder – er et godt eksempel på dette. Norwegian bruger flyet frem og tilbage over atlanten og til østen til glæde for miljøet og den pengepung, der skal betale billetten. Et mere energieffektivt fly er nemlig også billigere at flyve og det kommer passagerer til gode i sidste ende.

Du kan finde rejser med Norwegians Dreamliner og andre energieffektive fly hos flybillet-portalen Rejsepriser.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *